2020-08-04 14:21:09• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Négy gyógyult és két új fertőzött Szatmár megyében

A legutóbbi tájékoztatás óta 1232 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 55.241-re nőtt a fertőzöttek száma – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük. A betegség felbukkanása óta már 28.006 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, további 5136-an pedig tünetmentesek voltak, így ők tíz nap után elhagyhatták a kórházat. További 712 személyt újrateszteltek és ismét pozitív lett a koronavírustesztjük


Ez idáig 1.268.899 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában. Ezek közül 20.581-et az elmúlt 24 órában hajtottak végre, 13.033-at az eset meghatározása és az orvosi protokoll alapján, és 7548-at kérésre.


Mutatjuk a legfrissebb Szatmár megyei adatokat is

Szatmár megyében az elmúlt 24 órában két új pozitív eredmény született, ezzel 112-re nőtt a betegség megjelenése óta azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, ugyanakkor a GCS legfrissebb közleménye szerint további 6 személy az újratesztelés során ismét pozitív eredményt, viszont őket értelemszerűen csak egyszer tüntetik fel a statisztikában.


Nem csak a fertőzöttek, hanem a gyógyultak száma növekedett az elmúlt 24 órában. Mint a prefektusi hivataltól megtudtuk, az orvosok egyetlen nap leforgása alatt 4 személyt nyilvánítottak kórokozó-mentesnek, így eddig összesen 81 fő esett át a fertőzésen. A Covid-19-cel és annak komplikációival kapcsolatba hozott elhalálozások száma nem nőtt, továbbra is 8 elhunytról van tudomása a hatóságnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: